Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب‌ام‌دی گرچه آنتی‌بیوتیک‌ها یک وسیله عمده مقابله با عفونت‌های باکتریایی هستند، همچنین می‌توانند باکتری‌های مفید روده را از بین ببرند و باعث اسهال، التهاب و عفونت‌های وخیمی مانند عفونت با باکتری «کلستریدیوم دیفیسیل» شود. مصرف گسترده آنتی‌بیوتیک‌ها همچنین با انتشار میکروب‌های مقاوم در سراسر جهان همراهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از پزشکان «پروبیوتیک‌ها» را برای حل این مشکل تجویز می‌کنند، اما آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند بر پروبیوتیک‌ها هم اثر بگذارند.

این پژوهشگران می‌گویند میکروب‌های روده به صورت مجموعه‌ای کاملا متنوع درمی‌آیند که کارکردهای مهمی را در بدن شما ایجاد می‌کند. 

مشکل هنگامی آغاز می‌شود که مداخلاتی مانند تجویز داروها یا رژیم‌های خاص بر ترکیب این مجموعه میکروب‌های مفید یا «میکروبیوم» اثر می‌گذارند و وضعیتی تغییریافته ایجاد می‌کنند که «دیس‌بیوزیس» (dysbiosis) در این وضعیت برخی از گروه‌های میکروبی ناپدید می‌شوند و فعالیت متابولیکی برخی دیگر افزایش پیدا می‌کند. این عدم تعادل ممکن است به مشکلات پزشکی گوناگونی منجر شود.

این پژوهشگران معتقدند که با استفاده از یک «درمان زیستی زنده» یعنی یک سویه باکتری مهندسی‌شده ممکن است بتوان راه حل دیگری پیدا کرد. آنها سویه‌ای از باکتری «لاکتوکوکوس لاکتیس» را که خوردن آن برای انسان‌ها بی‌خطر است و اغلب در تولید پنیر استفاده می‌شود، برای وارد کردن آنزیمی به بدن استفاده کردند که می‌تواند آنتی‌بیوتیک‌های از نوع بتا لاکتام را تجزیه کند.

بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌هایی که به طور گسترده تجویز می‌شوند، از جمله پنی‌سیلین، آمپی‌سیلین و آموکسی‌سیلین از نوع بتالاکتام هستند.

این پژوهشگران با استفاده از ویرایش ژنی در چگونگی ساختن این آنزیم بوسیله این سویه تغییراتی ایجاد کردند تا مانع از انتقال این توانایی به باکتری‌های دیگر شوند. به عبارت دیگر، این درمان جدید اثرات زیانبار این نوع آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش می‌دهد و در عین حال به آنها اجازه می‌دهد بر ضد عفونت‌ها موثر واقع شوند.

در بررسی که این پژوهشگران در موش‌ها انجام دادند، دریافتند که این باکتری‌ مهندسی‌شده «به طور قابل‌توجهی» آسیب ناشی از آنتی‌بیوتیک آمپی‌سلین را کاهش می‌دهد و میکروب‌های مفید روده پس از سه روز از مصرف آنتی‌بیوتیک بازیابی می‌شوند. این سویه باکتری مهندسی‌شده همچنین باعث شد که ژن‌های مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک با احتمال کمتری در میکروبیوم روده وجود داشته باشند و مانع از دست رفتن میکروب‌هایی شد که با باکتری زیانبار «کلستریدیوم دیفسیل» مبارزه می‌کنند. برعکس، موش‌هایی که فقط آنتی‌بیوتیک دریافت کرده بودند، به مقدار بسیار بیشتری میکروب‌های مفید روده را از دست دادند و میزان‌های بالاتری «کلستریدیوم دیفسیل» در روده داشتند.

این گروه پژوهشگران اکنون بر روی گونه‌ای از این درمان کار می‌کنند که می‌توان آن را در انسان‌هایی که در معرض خطر بالای دچار شدن به بیماری‌های ناشی از «دیس‌بیوزیس روده» به علت مصرف آنتی‌بیوتیک هستند، به کار برد. در نهایت، آنها امیدوارند که این درمان را بتوان برای هر کسی به کار برد که برای عفونت‌های باکتریایی آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کند

کد خبر 670008 برچسب‌ها باکتری آنتی‌ بیوتیک بیماری گوارشی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: باکتری آنتی بیوتیک بیماری گوارشی آنتی بیوتیک ها مهندسی شده عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۷۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌

حسین امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تزریق این واکسن در برنامه جاری ایمن سازی کودکان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: اصل پیشگیری در بیماری‌های عفونی بسیار مهم‌تر از درمان است و تزریق این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود.

وی با بیان اینکه باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می شود، گفت: این بیماری طیف وسیعی از عفونت ها را شامل مننژیت، عفونت باکتریال تب دار، عفونت گوش میانی، سینوزیت، ذات الریه، عفونت ملتحمه چشم، عفونت در بافتهای نرم حفره چشم، عفونت در لایه های داخلی و دریچه های قلبی، التهاب استخوان و مغزاستخوان، عفونت پرده های محافظ قلب، عفونت یا التهاب وخیم قسمتی از صفاق، تورم والتهاب مفاصل، عفونت های بافت نرم و عفونت خونی را موجب می شود.

وی گفت: تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقاء سلامت کودکان می‌شود.

امامیان زمان تزریق این واکسن را در ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی اعلام کرد.

کد خبر 6093414

دیگر خبرها

  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود