Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، اگرچه آنتی‌بیوتیک‌ها ابزار اصلی مبارزه با عفونت‌های باکتریایی هستند، اما می‌توانند باکتری‌های مفید روده را نیز از بین ببرند، که می‌تواند منجر به اسهال، التهاب یا عفونت‌های جدی مانند کلستریدیوئید دیفیسیل شود.

استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها نیز به گسترش میکروب‌های مقاوم در سراسر جهان کمک کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از پزشکان پروبیوتیک ها را برای کمک به این موضوع تجویز کرده اند، اگرچه آنتی بیوتیک ها نیز می‌توانند بر پروبیوتیک ها تأثیر بگذارند.

دکتر «آندرس کوبیلوس-روئیز»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «مشکل زمانی ایجاد می‌شود که اقداماتی مانند داروها یا انواع خاصی از رژیم‌های غذایی بر ترکیب میکروبیوم های روده تأثیر می‌گذارند و وضعیت تغییریافته‌ای به نام دیس‌بیوز ایجاد می‌کنند. برخی از گروه‌های میکروبی ناپدید می‌شوند و فعالیت متابولیکی برخی دیگر افزایش می‌یابد. این عدم تعادل می‌تواند منجر به مشکلات مختلف سلامتی شود.»

محققان معتقدند که با "بیوتراپی زنده" یا یک سویه باکتری مهندسی شده ممکن است راه حل دیگری وجود داشته باشد. آنها سویه‌ای از لاکتوکوکوس لاکتیس را تغییر دادند که خوردن آن برای انسان بی خطر است و اغلب در تولید پنیر استفاده می‌شود تا آنزیمی را که می‌تواند آنتی بیوتیک های بتالاکتام را تجزیه کند، ارائه دهد. بسیاری از آنتی بیوتیک های تجویز شده، از جمله پنی سیلین، آمپی سیلین، و آموکسی سیلین، در این دسته قرار می‌گیرند.

با ویرایش ژن، محققان نحوه سنتز آنزیم را برای جلوگیری از انتقال این توانایی به سایر باکتری‌ها تغییر دادند. به عبارت دیگر، درمان اثرات مضر آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش می‌دهد، اما همچنان به آن‌ها اجازه می‌دهد تا علیه عفونت‌ها عمل کنند.

در مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد، محققان دریافتند که باکتری‌های مهندسی شده به طور قابل توجهی آسیب ناشی از آمپی سیلین را کاهش می‌دهند و میکروب‌های روده پس از ۳ روز بهبود می‌یابند. این سویه همچنین احتمال کمتری برای حضور ژن‌های مقاومت ضدمیکروبی در میکروبیوم روده ایجاد کرد و از از بین رفتن میکروب‌هایی که با C. difficile مبارزه می‌کنند جلوگیری کرد. در مقابل، موش‌هایی که فقط آنتی‌بیوتیک دریافت کرده‌اند، میکروب‌های روده بسیار بیشتری از دست دادند و دارای میزان بالای C. difficile در روده بودند.

تیم تحقیقاتی اکنون روی نسخه‌ای از درمان کار می‌کند که می‌تواند در افرادی که با خطرات بالای ابتلا به بیماری‌های ناشی از دیس بیوز روده به دلیل آنتی‌بیوتیک‌ها مواجه هستند، آزمایش شود. در نهایت، آنها امیدوارند که برای هر کسی که نیاز به مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت‌های باکتریایی دارد، درمانی داشته باشند.

کد خبر 5467228

منبع: مهر

کلیدواژه: باکتری آنتی بیوتیک پروبیوتیک ها ویروس کرونا کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا آمار کرونا رژیم غذایی سازمان بیمه سلامت روزه داری واکسیناسیون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ریسک بیماری قلبی ماه رمضان 1401 دارو آلزایمر آنتی بیوتیک ها باکتری ها عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۳۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند

یک متخصص باکتری‌شناس از بروسلوز به عنوان بیماری نام برد که همه افراد را در هر سن و هر جنسی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سجاد یعقوبی در گفتگو با خبرنگاران افزود: بروسلوز یک نوع بیماری باکتریایی است که توسط گونه‌های مختلف بروسلا ایجاد می‌شود و عمدتاً گاو، خوک، بز، گوسفند و سگ را مبتلا می‌کند.

وی اظهار کرد: انسان‌ها از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، خوردن یا نوشیدن محصولات حیوانی آلوده یا استنشاق عوامل موجود در هوا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این متخصص باکتری‌شناس بیان کرد: بیماری بروسلوز معمولاً علائمی شبیه آنفلوآنزا از جمله تب، ضعف و کاهش وزن ایجاد می‌کند، اما ممکن است در اشکال غیر معمول و با علائم خفیف ظاهر شود که منجر به عدم تشخیص این بیماری شود.

وی با بیان اینکه بیشتر موارد ابتلا، ناشی از مصرف شیر یا پنیر غیر پاستوریزه از بز یا گوسفند آلوده است، در خصوص اینکه چه کسانی در معرض خطر هستند؟ گفت: تحقیقات نشان داده این بیماری افراد در هر سن و هر جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یعقوبی بیان کرد: بیماری بروسلوز یک خطر شغلی برای افرادی که در بخش دامداری کار می‌کنند یا افرادی که با خون، جفت، جنین و ترشحات رحمی حیوانات در تماس هستند، محسوب می‌شود.

وی خطر ابتلا به این بیماری را در این افراد افزایشی دانست و تصریح کرد: در جمعیت عمومی، بیشتر موارد ناشی از مصرف شیر خام یا مشتقات آن مانند پنیر تازه است. بیشتر این موارد از محصولات گوسفند و بز است.

این متخصص باکتری‌شناس با اشاره به اینکه این روش انتقال در درجه اول کشاورزان، قصابان، شکارچیان، دامپزشکان و پرسنل آزمایشگاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در خصوص راه‌های پیشگیری و کنترل گفت: پیشگیری از بیماری بروسلوز بر اساس مراقبت و پیشگیری از عوامل خطر است.

وی با بیان اینکه مؤثرترین راهبرد پیشگیری از بین بردن عفونت در حیوانات است، به واکسیناسیون گاو، بز و گوسفند در مناطقی با میزان شیوع بالا توصیه کرد و گفت: در مناطقی که ریشه‌کنی در حیوانات از طریق واکسیناسیون یا حذف حیوانات آلوده امکان‌پذیر نباشد، پیشگیری از عفونت انسان، اساساً مبتنی بر افزایش آگاهی، اقدامات ایمنی غذایی، بهداشت شغلی و ایمنی آزمایشگاهی است.

دیگر خبرها

  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند