Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@06:49:30 GMT

تاثیر مخرب آنتی بیوتیکها بر میکروب های روده نوزادان

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۷۷۹۸

تاثیر مخرب آنتی بیوتیکها بر میکروب های روده نوزادان

نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که درمان نوزادان تازه متولد شده با داروهای آنتی بیوتیک با کاهش تعداد باکتری های سالم و ضروری برای هضم شیر مرتبط است.

به گزارش ایسنا، کارشناسان تاکید دارند: پزشکان باید استفاده از داروهای آنتی بیوتیک را به گونه ای تجویز کنند که کمترین آسیب را به میکروبیوم روده نوزادان وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس دستورالعمل‌های موجود، آنتی‌بیوتیک‌هایی که برای طیف وسیعی از باکتری‌ها در نظر گرفته می‌شوند، در حال حاضر برای چهار تا ۱۰ درصد از نوزادان مبتلا به عفونت‌های مشکوک تجویز می‌شوند. با این حال، متخصصان می‌گویند که در بیشتر موارد داروهای آنتی‌بیوتیک‌ به طور غیرضروری تجویز می‌شوند زیرا تنها در بخش کوچکی از افرادی که از این نوع داروها دریافت می‌کنند، در نهایت عفونت تشخیص داده می‌شود.

گروهی از کارشناسان انگلیسی و هلندی روی ۲۲۷ نوزاد تحقیقاتی انجام دادند تا چگونگی تاثیر آنتی‌بیوتیک‌ها بر میکروبیوم آنان را تجزیه و تحلیل کنند. روی حدود ۱۴۷ نوزاد مشکوک به عفونت "سپسیس" یکی از سه روش درمانی با داروهای آنتی بیوتیک آزمایش شد. نتایج بدست آمده با مشاهدات آزمایشات انجام شده روی ۸۰ نوزادی که هیچ عفونت مشکوکی نداشتند و آنتی بیوتیک برای آنها تجویز نشده بود، مقایسه شد.

از همه نوزادان قبل و بعد از شروع درمان و در سنین یک، چهار و ۱۲ ماهگی نمونه مدفوع گرفته شد. نمونه‌های گرفته شده به لحاظ میکروب‌هایی که میکروبیوم تازه تشکیل شده را شکل داده اند و ژن‌های باکتریایی مرتبط با مقاومت ضد میکروبی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

متخصصان مشاهده کردند: برای نوزادانی که داروی آنتی بیوتیک تجویز شده بود، کاهش قابل توجهی در سطح گونه های مختلف بیفیدوباکتریوم در مقایسه با نوزادانی که درمان آنتی بیوتیکی نداشتند، مشاهده شد. این میکروب‌ها به هضم شیر مادر کمک می‌کنند، سلامت روده را ارتقا می‌دهند و در عین حال از سیستم ایمنی در برابر عفونت نیز حمایت می‌کنند.

همچنین از بین سه رژیم درمانی آنتی بیوتیکی آزمایش شده، ترکیب پنی سیلین و جنتامایسین کمترین اثر مضر را بر میکروبیوم روده نوزاد و تعداد ژن های مقاومت ضد میکروبی که ظاهر می شوند، داشت.

به گزارش هندوستان تایمز، این یافته بر اهمیت مطالعات بیشتر برای متعادل کردن نیاز و اثربخشی این آنتی‌بیوتیک‌ها و خطر ظهور ژن‌های مرتبط با مقاومت ضدمیکروبی تاکید می‌کند. همچنین ممکن است زمینه‌ای برای ابداع و بهره گیری از روش های مداخله ای جدید مانند "بیوتراپی‌های زنده" را فراهم سازد؛ درمانی که برای بازیابی موثر ترکیب میکروبیوم روده نوزاد پس از درمان آنتی بیوتیکی به کار گرفته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نوزاد آنتی بیوتیک میکروبیوم داروهای آنتی بیوتیک روده نوزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۷۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌

حسین امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تزریق این واکسن در برنامه جاری ایمن سازی کودکان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: اصل پیشگیری در بیماری‌های عفونی بسیار مهم‌تر از درمان است و تزریق این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود.

وی با بیان اینکه باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می شود، گفت: این بیماری طیف وسیعی از عفونت ها را شامل مننژیت، عفونت باکتریال تب دار، عفونت گوش میانی، سینوزیت، ذات الریه، عفونت ملتحمه چشم، عفونت در بافتهای نرم حفره چشم، عفونت در لایه های داخلی و دریچه های قلبی، التهاب استخوان و مغزاستخوان، عفونت پرده های محافظ قلب، عفونت یا التهاب وخیم قسمتی از صفاق، تورم والتهاب مفاصل، عفونت های بافت نرم و عفونت خونی را موجب می شود.

وی گفت: تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقاء سلامت کودکان می‌شود.

امامیان زمان تزریق این واکسن را در ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی اعلام کرد.

کد خبر 6093414

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود