Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس، سرطان روده یکی از دردناکترین و در عین حال رایج‌ترین سرطان‌هایی است که امروزه در جهان دیده می‌شود. سرطان روده زمانی که در ابتدا در حال گسترش است هیچ علائمی ندارد، اما با پیشرفت بیماری علائم آن نیز بروز می‌کند.

به طور کلی تشخیص به موقع سرطان می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در موفقیت درمان آن داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، متخصصان همواره بر هوشیاری افراد درباره علائم بیماری تاکید دارند. همزمان با رشد و پیشرفت سرطان، ممکن است طیف گسترده‌ای از علائم در بیمار مشاهده شود. این موضوع به محلی از روده که تومور در حال رشد است بستگی دارد.

خونریزی تومور

فرد مبتلا به سرطان روده ممکن است در زمان اجابت مزاج شاهد خون یا مدفوع خونی باشد. در برخی موارد خون می‌تواند رنگ مدفوع را به شدت تیره کند. تیره بودن مدفوع بدان معناست که خونریزی در بخش‌های بالایی روده صورت گرفته است و هر میزان که رنگ خون در مدفوع آشکارتر باشد، خونریزی در نزدیکی مقعد رخ داده است.

در بسیاری از موارد خونریزی شدید نیست و ممکن است از سوی بیمار نادیده گرفته شود. با این حال، خونریزی دائمی از روده می‌تواند در بلند مدت باعث کم خونی فرد و نیز بروز حالت خستگی و رنگ پریدگی در وی شود.

دفع مخاط به همراه مدفوع

مشاهده میزان کمی مخاط به همراه مدفوع موضوع نگران کننده‌ای نیست. مخاط در مدفوع حالتی ژله‌ای دارد که به راحتی قابل تشخیص است. این مخاط در طول دستگاه گوارش برای سهولت در روند حرکت مواد غذایی ترشح می‌شود و در روده بزرگ دوباره جذب می‌شود.

در صورتی که شاهد حجم بالایی از مخاط در مدفوع خود هستید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

تغییر در اجابت مزاج

تغییر در سبک اجابت مزاج بدان معناست که فرد بیشتر یا کمتر از حد معمول برای دفع مدفوع به توالت رجوع می‌کند. این امر می‌تواند ناشی از ابتلا به یبوست یا اسهال باشد. همچنین فرد ممکن است  هنگام دفع احساس کند که محتویات مقعد خود را به طور کامل دفع نکرده است. این موضوع به ویژه اگر تومور در نزدیکی مقعد باشد شایع است.

درد شکم

سرویس سلامت همگانی انگلیس می‌گوید داشتن علائمی مانند درد در قسمت پایینی شکم، نفخ و احساس ناخوشی در این بخش می‌تواند یکی از علائم پیشرفت بیماری سرطان روده باشد.

زمانی که تومور در روده بزرگ و نزدیکی مقعد شروع به رشد کند، علائم سرطان می‌تواند بسیار شدیدتر باشد. در این موارد علائم زیر ممکن است بروز کند:

۱- بروز تمامی علائم ذکر شده پیشین، ولی بسیار شدیدتر
۲- کاهش وزن، احساس خستگی و ناخوشی عمومی
۳- در صورت پیشرفت سرطان، تومور بزرگ شده باعث انسداد مجاری و ناتوانی فرد در اجابت مزاج می‌شود. این موضوع می‌تواند با درد‌های شدید شکم و استفراغ همراه شود.
۴- در برخی موارد تومور می‌تواند باعث ایجاد حفره در دیواره روده بزرگ یا راست روده شود. در این مواقع، مدفوع به داخل شکم وارد شده و بیمار از درد‌های شدید و عفونت شکم رنج خواهد برد.

متخصصان انگلیسی می‌گویند گرچه سرطان روده یکی از دردناکترین سرطان‌ها بوده و می‌تواند جان فرد را به مخاطره بیاندازد، اما با اقداماتی ساده می‌توان از این بیماری جلوگیری کرد. تحقیقات نشان داده است رژیم غذایی یکی از عوامل دخیل در بروز این سرطان است.

مطالعات متعدد حاکی از آن است زیاده روی در خوردن گوشت قرمز و فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش دهد. بهتر است افراد گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز در رژیم غذایی خود کنند. همچنین حبوبات بهترین جایگزین برای گوشت محسوب می‌شوند. داشتن رژیم غذایی حاوی فیبر نیز تاثیر زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده دارد.

بیشتر بخوانید

خطر سرطان معده را با این نکات کاهش دهید ۱۰ ماده غذایی مفید که هر خانمی باید آن را مصرف کند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان روده علائم سرطان تشخیص سرطان روده سرطان روده اجابت مزاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۴۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم